Social Media Reporters NVvP

De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie organiseert jaarlijks een Voorjaarscongres voor alle psychiaters in Nederland. In 2017 en 2018 vond dit congres met 3.500 deelnemers plaats in Maastricht. Beiden jaren mochten wij met een team van social media reporters verslag doen van het congres. Daarnaast zijn we in 2018 gestart met een videoserie: 3 things a psychiatrist should know about….voor de kennisbibliotheek van de ledenvereniging van, voor en door psychiaters.

GreenMeetsGrey 
Samen met de communicatieafdeling van de NVvP werven en selecteren we aio’s en studenten die zin hebben om verslag te doen van het congres. We trainen deze jonge psychiaters en leren hen hoe je professioneel verslag doet van een wetenschappelijke bijeenkomst. In 2018 vroegen we voor het eerst ook studenten Eventmanagement in het reporter team en dat zorgde weer voor een ander elan.

We doen verslag via Twitter, Instagram en YouTube. Het social media reporter team maakt ook de after-movie. Dat doen ze met mobiele telefoons en onze live editor maakt er ter plekke een pakkend verhaal van. Gedurfde en leuke keuze van de NVvP!

Opdrachtgever:
Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie

Locatie:
Mecc Maastricht

Producten:
Social Media & Marketing
Sprekers & Trainers
Social Media Reporters
Online Video & Vlogs
Periscope Livestream

Partners:
Oliver de Leeuw – Nameshapers & EventReporters
Monique Pals – Pals Productions

Budgetindicatie:
€ 5.000 – € 10.000

Impact:
Verjonging van de uitstraling van het congres. Enthousiasmeren van congresbezoekers om social media te gebruiken door updates op schermen. Vergroten van het bereik. Hoogwaardige content video’s die het hele jaar gebruikt kunnen worden en de status van de NVvP als kennispartner bekrachtigen.