Workshop Social Storytelling Amsterdam UMC

De afdeling communicatie van Amsterdam UMC heeft social media ambassadeurs in de organisatie. Deze medewerkers van allerlei verschillende afdelingen hebben lol in het delen van wat zij meemaken in het ziekenhuis via social media. Op vrijwillige basis. Vanuit communicatie krijgen ze inspiratie en kennis ter ondersteuning aangeboden. Het Amsterdam UMC vroeg ons een workshop te ontwerpen voor haar social media ambassadeurs over Storytelling via Social Media. Trainer Oliver de Leeuw verzorgde de training, die bestond uit twee onderdelen: de opbouw van een goed verhaal en tips voor het maken van verbeeldende foto’s. De ambassadeurs zijn zelf aan de slag gegaan en hebben in korte tijd veel geleerd, van elkaar en van live feedback van de trainer.

workshop social media & storytelling

Het was erg leuk! Oliver deed het goed en de deelnemers gingen serieus met de opdracht aan de slag. Ikzelf heb ook meegedaan en best nog wat opgestoken. En leuk om te merken dat als ik de tips van Oliver uitvoer, ik meteen veel meer likes en volgers krijg!

Opdrachtgever:
Amsterdam UMC

Locatie:
Amsterdam UMC

Producten:
Social Media & Marketing
Sprekers & Trainers
Social Media Reporters

Partners:
Oliver de Leeuw, Nameshapers & EventReporters

Budgetindicatie:
€ 500 – € 1.500

Impact:
Betere verhalen en groter bereik van de posts van de social media ambassadeurs van het Amsterdam UMC, waardoor het ziekenhuis tot leven komt en een menselijk gezicht krijgt.