Verslag RAAK Award met student social media reporters

Voor het derde jaar mochten wij het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA (onderdeel van NWO) helpen om de impact en het bereik van hun congres te vergroten. Dit jaar hebben we gekozen voor de inzet van studenten van Nederlandse Hogescholen van de RAAK genomineerde projecten.

De studenten hebben na een training en online begeleiding van ons, als live student social media reporters verslag gedaan van hun projecten. Op geheel eigen wijze, van een mannequin challenge tot een geënsceneerde crime scene, deden ze alle zeven enthousiast verslag en probeerden ze via Facebook stemmen te werven voor de publieksprijs.

Tijdens het #siacongres en de uitreiking van de #raakaward deden zij verslag van de bijeenkomst via Snapchat, Twitter, Instagram en Facebook. Wij verzorgden de redactie en Gerdie Schreuders was tafeldame van dagvoorzitter Jim Jansen (New Scientist). Zij vertegenwoordigde de “stem van het publiek” aan tafel.

Opdrachtgever:
SIA

Locatie:
Fokker Terminal, Den Haag

Producten:
Online Hosts & Moderators
Social Media Reporters

Budgetindicatie:
€ 5.000 – € 7.000

Impact:
Jongere doelgroep bereikt. Facebook pagina gelanceerd en meer dan 1500 stemmen voor de publieksprijs gehaald. Daarnaast het programma scherper gemaakt met onze tafeldame cq side-kick.