Jaarcongres van NVLP

Trots op logopedie – doe mee! dat was het thema van het jaarcongres van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLP) op 30 oktober 2020. Ruim 900 online deelnemers, meer dan twintig workshops, een hartverwarmende keynote speech door Tommie Robinson, inspirerende winnaars van de Innovatieprijs en verhelderende aan-tafel-gesprekken met voorzitter Michel Dutrée en vele anderen.

Live Online Events heeft de gehele online productie verzorgd en daarnaast de regie van het totale programma op zich genomen. Gerrit Heijkoop heeft als dagvoorzitter met alle plenaire sprekers vooraf contact gehad en het plenaire programma inhoudelijk vorm gegeven. Onze opdrachtgever Ina Niks van NIKS & Partners: “Het is een hele nieuwe wereld! Na vele jaren alleen maar live evenementen en congressen te hebben georganiseerd is online toch echt even andere koek. Een groot voordeel van online dat het congres een veel groter deel van de NVLF-leden bereikte, omdat er niet gereisd hoefde te worden. Ik hoop wel dat we volgend jaar weer fysiek bij elkaar kunnen komen en een keuze voor hybride, maar mocht dat niet zo zijn, dan ga ik weer voor geheel online!”

Het is heel fijn dat het congres toch door kon gaan. Mooi dat het zo professioneel is aangepakt.”

Deelnemer

Opdrachtgever: NIKS & Partners

Locatie: Studio op locatie

Producten:
Online productie
Livestream
Dagvoorzitter
Online programma ontwikkeling

Budgetindicatie: 25.000€

Impact: Er waren 940 aanmeldingen voor het congres en gedurende de dag zijn er zo’n 750 deelnemers ingelogd geweest. Ter vergelijk: vorig jaar zijn er 670 deelnemers fysiek aanwezig geweest. De impact is dus groter dan vorig jaar, mede ook door de mogelijkheid om workshop terug te kijken. De NVLF heeft een goed visitekaartje afgegeven met dit congres, het is een voorbeeld voor vele anderen.