ICCA Covid-19 worldwide webinar

Toen de Corona-crisis uitbrak ging de International Congress and Convention Association (ICCA) meteen aan de slag om haar leden bij te staan. Maar hoe doe je dat als je niet kan reizen? We ontwierpen een programma waarin internationale experts in een livestream samenkwamen om te praten over crisiscommunicatie, juridische aspecten mogelijke online oplossingen en om vragen te beantwoorden van de leden die vanuit de hele wereld deelnamen.

kleine studio met sprekers op afstand

De crisis geeft ook kansen: het ICCA kantoor in Amsterdam-Zuidoost was nagenoeg verlaten en we konden de conferentieruimte gebruiken als studio. Alles wat we nodig hebben was er: Een groot scherm om tegenaan te praten, uitstekend internet en goede koffie ☕. Vanuit dat kantoor legden we verbinding met sprekers in Italië, Amerika en Australië en schakelden dat door naar Facebook en ons eigen streamingplatform. Het grote voordeel van een eigen streamingplatform is dat je daarmee ook China kan bereiken en dat lukt niet met de grote sociale netwerken.

BIG CONGRATULATION tot the yesterday ICCA webinar! Truly this was my first gripping webinar where I didn’t get bored ;o)

Elena Alexandrová – AIM Group International

Opdrachtgever: International Congress and Convention Association (ICCA)

Locatie: ICCA kantoor, Amsterdam

Producten:
Live Online TV uitzending
Livestream
Facebook livestream
Online dagvoorzitter
Online meeting design

Budgetindicatie: € 7.000 – €12.000

Impact: 3.300 deelnemers in 81 landen, >350 online vragen