Amsterdam Drone week student reporting team

RAI Amsterdam zet een team van Student Social Media Reporters in om de Amsterdam Drone Week op een professionele manier te promoten.

Studenten laten de Drone Week online vliegen

RAI Amsterdam organiseert een aantal evenementen in eigen beheer, en de nieuwste is de Amsterdam Drone Week. Want er gaat veel veranderen in de komende jaren: de zelfsturende drones komen eraan! Om het evenement te laten groeien zette de RAI een team in van studenten begeleid door onze professionals om live verslag te doen op Twitter, Facebook en het nieuwe @AmsterdamDroneWeek Instagram account. Gecoached door onze professionele eindredacteur en video editor ging een team van enthousiaste studenten 2 dagen lang de zalen in en de beursvloer op om te Twittereren, Instagramposts te maken en om interviews op te nemen met bezoekers, sprekers en sponsoren van #ADW19, met hun mobiele telefoon als enige gereedschap. Met overweldigend resultaat: Trending topic, 800.000 unieke mensen bereikt en een vliegende start voor het nieuwe Instagram account.

Werken met studenten heeft vele voordelen: De studenten krijgen gratis toegang tot de laatste kennis op hun vakgebied, de klant heeft een fris, jong team op het evenement lopen en omdat we met een groot team werken kunnen we op meerdere plekken tegelijk aanwezig zijn.

Opdrachtgever: RAI Amsterdam

Locatie: RAI Amsterdam

Producten:
Social Media & Marketing
Sprekers & Trainers
Social Media Reporters
Online Video & Vlogs

Partners:
Oliver de Leeuw – Nameshapers & EventReporters
Monique Pals – Pals Productions
Femke Vrij – Vrijgevig

Budgetindicatie:
€ 7.000 – € 15.000

Impact: 1.800.000 potentieel gemaakte indrukken met de hashtag #ADW19, 780.000 potentieel bereikte unieke mensen op Twitter, de video’s zijn 5.000 keer bekeken, in 2 dagen van 0 naar 940 interacties op Instagram